BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

Muş Alparslan Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğrencileri Teknik Gezide Bilgi Dolu Anlar Yaşadı...

15.11.2023 06:29

Muş Alparslan Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İbrahim Halil ÜNLÜK ve Öğr. Gör. Cengiz ALMAZ tarafından derslerin pekiştirilmesi kapsamında, Muş Alparslan Üniversitesi Külliyesinde yer alan Sistem odalarına, 9 Kasım 2023 tarihinde teknik gezi düzenlendi. Bu çerçevede bilgisayar programcılığında eğitim alan öğrenciler katıldı.

Muş Alparslan Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Mehmet SEVİ ile Tekniker Umut EREN eşliğinde tüm sunucuların bulunduğu sistem odası öğrencilere gezdirildi. Ayrıca külliyemizin teknik altyapısı, güvenlik duvarı ve sunucular hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler verildi.

Katılımcı öğrenciler, gezinin ardından, teorik bilgilerin uygulama ile birleştiği bu deneyimin kendilerine büyük bir perspektif kazandırdığını ve etkinliği oldukça verimli bulduklarını ifade ettiler.

Muş Alparslan Üniversitesi, bilgisayar teknolojileri alanında öğrencilere sunduğu bu tür etkinliklerle, mezuniyet sonrası kariyerlerine daha donanımlı bir şekilde başlamalarına ve öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamaya yardımcı oluyor.